loader image
Letnji raspust provedite na Goranskim Eko Kampovima

Goranski Eko Kamp (GEK) je nastao pre više od 30 godina i doživeo je transformacije kako bi odgovorio na potrebe dece. Cilj nam je da približimo decu prirodi, da pružimo pozitivno iskustvo našim polaznicima, da ga dožive kao svoj drugi dom i da se ponovo družimo i sledećeg leta. GEK nije samo jednokratno iskustvo, jer se na njemu stiču i razvijaju veštine i znanja potrebna za ceo život.

Postoje mnogi kampovi i letnji programi za decu i mlade, ali Goranski Eko Kampovi su jedinstveno iskustvo. Ovo su razlozi zbog kojih 95% roditelja naših polaznika preporučuju naš kamp svojim prijateljima:

– zanimljivi dani u prirodi,

– duga tradicija i bogato iskustvo,

– sticanje korisnih veština,

– bezbedan boravak na kampu,

– iskusan tim edukatora i kamp lidera,

– duh kampa i spontanost.

Boravak u prirodi je važan za decu – škole u prirodi vaspitno deluju na decu, razvijaju njihovu samostalnost, sposobnost posmatranja, zapažanja i proučavanja prirodnih pojava i procesa, razvijaju njihovu radoznalost i želju za istraživanjem. Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost, a svojom aktivnošću saznaje koliko je ugrožena životna sredina koja nas okružuje i kako joj svaki pojedinac može pomoći u očuvanju.

Ovog letnjeg raspusta smo za sve vas avanturiste i istraživače rezervisali datume tematskih Goranskih Eko Kampova, a družine Drugoljuba, Drvoljuba, Cvetoljuba, Buboljuba i Pticoljuba vas pozivaju da doživite nezaboravno iskustvo i na najlepši način provedete svoj letnji raspust!

Naši kampovi traju 4 dana 3 noći, a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Datumi održavanja kampova su:

  • 2 – 5. jul – kamp “Drugoljub” – Putevima prijateljstva (uzrast od 6 do 8 godina, ograničen broj
   mesta)
  • 5 – 8. jul – kamp “Cvetoljub” – Špajz u malom ritu (uzrast od 9 do 12 godina)
  • 8 – 11. jul – kamp “Buboljub” – Laka krila, oklop tvrd (uzrast od 9 do 12 godina, ograničen broj
   mesta)
  • 18 – 21. avgust – kamp “Pticoljub” – U šumi žbun, a u žbunu kljun (uzrast od 9 do 12 godina)
  • 22 – 25. avgust – kamp “Drvoljub” – Čarobni svet šume (uzrast od 9 do 12 godina)

Kampove će voditi stručni saradnici i kamp lideri Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta.

Više informacija možete dobiti na:


Prijave za kampove su počele, možete se prijaviti putem linka GORANSKI EKO KAMPOVI.

Slične vesti: