loader image
Održan kamp Drvoljub

Treći po redu Goranski Eko Kamp ovog leta Drvoljub realizovan je od 27. do 30. juna 2024. godine u Sremskim Кarlovcima u Ekološkom centru Radulovački. Kamp je deo projekta “Budi i ti Drvoljub” koji realizuje Pokret gorana Novog Sada uz podršku Grada Novog Sada – Uprave za zaštitu životne sredine.

Učesnici/ce su bila deca uzrasta 12 godina iz Novog Sada (15 učesnika iz 3 novosadske osnovne škole) i deci iz Gračanice (15 učesnika). Sve aktivnosti na kampu su bile realizovane u prirodi – na  obali Dunava, u Кarlovačkom dunavcu, u Specijalnom rezervatu prirode „Кoviljsko-petrovaradinski rit“ i u Nacionalnom parku „Fruška gora“. Ovim projektom radimo na jačanju svesti o značaju životne sredine, tako da učesnici kampova znanje koje steknu, kasnije koriste u svakodnevnom životu i šire ga među svojim vršnjacima. Oblasti kojima ćemo se baviti su zaštita prirode, održivi razvoj, značaj zelenih površina i upoznavanje bioraznovrsnosti šuma.

Tokom prethodne dve godine su na našim kampovima učestvovala deca sa Кosova i Metohije kojima je to bila nagrada na dečijem konkursu i zahvaljujući pozitivnim iskustvima i doživljajima koje su podelili sa nama nakon druženja, odlučili smo da i ove godine ugostimo decu sa ovog područja i predstavimo im Novi Sad i Sremske Кarlovce. Кamp je prilika za sklapanje novih prijateljstava i upoznavanje sa sličnostima i razlikama koje deca nose sa sobom, kao i građenje odnosa koji kasnije traju dugi niz godina.

 

 

Slične vesti: