loader image
Činjenice o Goranskim Eko Kampovima

Gde se održavaju kampovi i gde smo smešteni?
Goranski Eko Kampovi se održavaju u Sremskim Karlovcima, koji je udaljen od Novog Sada svega 11 kilometara. Sremski Karlovci predstavljaju centar kulture i tradicije, ali isto tako oazu mira i tišine, ušuškano mesto između najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji (NP “Fruška gora”) i jedinstvenih, ritskih i močvarnih prirodnih staništa (SRP “Koviljsko-petrovaradinski rit”). Deca borave u Ekološkom centru Radulovački koji je nosilac titule “Evropski omladinski centar”, što vam govori kako radimo sa mladima i kakve rezultate postižemo. U njemu boravite da bi učili, u njemu učite da bi uživali, u njemu kreirate i stvarate, u njemu sanjate i maštate.

Gde se hranimo?
Ishrana tokom kampa je ocenjena sa 5 zvezdica! Restoran Ljubičić, Ana i Zoki spremaju domaću hranu kakvu jedete i kod kuće. Nakon glavnog  obroka uvek bude neka slatka i zdrava poslastica. Ponekad, malo damo oduška sebi pa se častimo omiljenim jelom – picom, a volimo i da imamo ručak u prirodi!

Prtljag: pre kampa ćemo poslati instrukcije za kamp i spisak šta je neophodno da se ponese. Nije potrebno pakovati previše stvari, kao ni vredne i skupocene stvari.

Slatkiši i grickalice: ne treba pakovati slatkiše, niti bilo kakve grickalice. Uzimanje slatkiša i grickalica bi poremetilo predviđene obroke. Ukoliko deca ponesu slatkiše i grickalice, pri dolasku u kamp moraće da ih predaju liderima.

Mobilni telefoni i smartići: tokom kampa deca treba da budu posvećena radu i da se skoncetrišu na aktivnosti koje su predviđene. Svi uređaji će biti na sigurnom i imaćemo dogovoreno vreme kada se može telefonirati.

Zanimljivi dani u prirodi: Od jutra do večeri, mi provodimo naše vreme na otvorenom – na Fruškoj gori, na Dunavu, u Dvorskoj bašti ili istražujući Sremske Karlovce… Iskoristićemo svaki trenutak za boravak ma svežem vazduhu, okupani suncem, u šetnji, vožnji katamaranom…

Duga tradicija i bogato iskustvo: Goranski Eko Kamp (GEK) je nastao pre više od 30 godina i doživeo je transformacije kako bi odgovorio na potrebe dece. Cilj nam je da približimo decu prirodi, da pružimo pozitivno iskustvo našim polaznicima, da ga dožive kao svoj drugi dom i da se ponovo družimo i sledećeg leta. GEK nije samo jednokratno iskustvo, jer se na njemu stiču i razvijaju veštine i znanja potrebna za ceo život.

Mreža drugarstva: Jedan od najboljih stvari na kampu je stvaranje i negovanje prijateljstva. Verujemo da je stvaranje veza između ljudi od velikog značaja za razvoj poverenja. Kada stičemo nova prijateljstva osećamo se srećnije i zadovoljnije i upravo ovo obezbeđujemo na našim kampovima.

Sticanje korisnih veština:

  •  timski rad – ohrabrujemo učesnike da razumeju kako da budu deo tima i rade u grupama,
  • iderstvo – podstičemo ih da vode događaje i pripremaju aktivnosti svojim vršnjacima,
  • komunikacija – aktivno ohrabrujemo učesnike da se izraze, razumeju jedni druge, da pomognu i pruže podršku drugim učesnicima,
  • podstičemo razvoj poverenja, poštovanja, razumevanja i empatije kroz sve aktivnosti našeg osoblja, kao pozitivnog i ohrabrujućeg okruženja.

Bezbedan boravak na kampu: Jedan od naših prioriteta je bezbednost učesnika tokom kampa. Mi razumemo vašu zabrinutost prilikom slanja deteta na kamp i radimo vredno na tome da kamp bude zabavan i pun različitih aktivnosti, ali bezbedan. Garantujemo da je naše osoblje potpuno obučeno i ima veliko iskustvo u radu sa decom i mladima. Obezbeđujemo samo najviši standard i našeg osoblja i smeštaja učenika i aktivnosti koje se realizuju.

Iskusan tim edukatora i kamp lidera: Naši edukatori i kamp lideri su naš najveći kapital. Rade sa nama jer vole rad sa decom i mladima. Pažljivo biramo edukatore i kamp lidere sa entuzijazmom, strpljenjem i energijom koja je potrebna da se stvori leto zabave, radosti i uspomena koje naši polaznici nikada neće zaboraviti. Učesnicima pristupaju prijateljski i rado dele svoje znanje, kreativnost, talenat, interesovanja i veštine. Svi naši kamp lideri imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa decom i mladima.

Duh kampa i spontanost: Stvorili smo jedinstveni ambijent gde se učesnici osećaju prijatno u pozitivnoj i inkluzivnoj atmosferi. GEK je mesto gde je sve moguće! Igre, ples, druženja su deo atmosfere kampa. Stvaramo ambijent pun pozitivne energije i spontanosti tako da učesnici mogu pokušati niz novih stvari u kampu. Jedan od razloga zašto deca vole da budu na GEKu je zato što je mesto puno duha i spontanosti.
Mi ohrabrujemo naše učesnike da budu duhoviti, otkačeni i u osnovi SVOJI!

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate na 021 881 027  ili 021 451 788 ili nam pišite na mail office@pokretgorana.org.rs.

Slične vesti: