loader image
Kampanja “Produžimo život jelkama”

Tokom decembra 2022. godine, ekipe učenika mlađeg osnovnoškolskog uzrasta iz osnovnih škola sa područja Grada Novog Sada, pripremali su sa svojim učiteljima maštovite ukrase za jelku od prirodnih ili recikliranih materijala na osnovu video materijala koji je pripremio Pokret gorana Novog Sada kao virtuelnu obuku za upoznavanje sa osnovama aranžiranja, izrade novogodišnjih aranžmana i novogodišnjih ukrasa od prirodnih materijala i pripremali svoje stripove na temu “Produžimo život novogodišnjoj jelci”. 

Takmičenje u izradi ukrasa i kićenju jelki, kao i u izradi stripova je održano kao deo promotivne kampanje “Produžimo život jelkama” koju podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a organizuje Pokret gorana Novog Sada, u saradnji sa JKP “Gradsko zelenilo”.

Do 19. decembra 2022. godine, kada je bio rok za slanje prijava, svoje radove je poslalo devet ekipa, koje su fotografisale/snimale sve faze pripreme novogodišnjih ukrasa do kićenja jelke sa busenom koje je obezbedilo JKP “Gradsko zelenilo”, a snimljene materijale kao i izrađene stripove su poslali našoj organizaciji na ocenjivanje.

Stručna komisija je donela odluku da se nagrade sledeće ekipe u kategoriji ukrasa:
  1. mesto je osvojila ekipa iz OŠ “Jovan Dučić” iz Petrovaradina za ekološki pristup u recikliranju ukrasa, korićenju prirodnih materijala i celokupnoj estetici ukašene jelke,
  2. mesto je osvojila ekipa iz OŠ “Veljko Petrović” iz Begeča za jednostvnost i autentično prikazivanje jedinstva jednog odeljenja kroz ukrase sa dečijim imenima,
  3. mesto je osvojila ekipa iz OŠ ”Sveti Sava” iz Rumenke za maštovitost i kreativnost u izradi ukrasa od recikliranih materijala i predmeta iz prirode.
  4. POHVALA školi koja je najbrojnica u ovoj akciji – OŠ “Dositej Obradović” iz Novog Sada sa četiri odeljenja koja su učestvovala u kampanji.

 

Stručna komisija je donela odluku da se nagrade sledeće ekipe u kategoriji stripova:
  1. mesto je osvojila Ivona Pribić – OŠ “Ivan Gundulić”, Novi Sad,
  2. mesto je osvojila Lena Labat – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, Sremska Kamenica
  3. mesto je osvojila Dunja Pribić – OŠ “Ivan Gundulić”, Novi Sad.
  4. POHVALA – Mia Niškanović – OŠ “Jovan Popović”, Novi Sad.

Komisija je kod pobedničkih ekipa posebno pohvalila zanimljiv način izrade i originalnost ekoloških ukrasa, kao i uspešno slanje jasne ekološke poruke putem zanimljivih stripova priča.

Izložba svih stripova kao i proglašenje nagrađenih ekipa i pojedinaca je održano u holu JKP “Gradsko zelenilo”: Tom prilikom sve ekipe su dobile poklon pakete i zahvalnice. Najuspešnije ekipama i pojedinci su dobili diplome i promo vaučere za kupovinu knjiga po želji ili proizvoda iz gift programa.

Slične vesti: