loader image
Goranski Eko Kampovi i letnji raspust

Goranski Eko Kamp (GEK) je nastao pre više od 30 godina i doživeo je transformacije kako bi odgovorio na potrebe dece. Cilj nam je da približimo decu prirodi, da pružimo pozitivno iskustvo našim polaznicima, da ga dožive kao svoj drugi dom i da se ponovo družimo i sledećeg leta. GEK nije samo jednokratno iskustvo, jer se na njemu stiču i razvijaju veštine i znanja potrebna za ceo život.

Postoje mnogi kampovi i letnji programi za decu i mlade, dok su Goranski Eko Kampovi jedinstveno iskustvo. Ovo su razlozi zbog kojih 95% roditelja naših polaznika preporučuju naš kamp svojim prijateljima:

  • zanimljivi dani u prirodi,
  • duga tradicija i bogato iskustvo,
  • sticanje korisnih veština,
  • bezbedan boravak na kampu,
  • iskusan tim edukatora i kamp lidera,
  • duh kampa i spontanost.

Boravak u prirodi je važan za decu – škole u prirodi vaspitno deluju na decu, razvijaju njihovu samostalnost, sposobnost posmatranja i proučavanja prirodnih pojava, razvijaju radoznalost i želju za istraživanjem. Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost. Svojom aktivnošću dete saznaje koliko je ugrožena životna sredina koja nas okružuje i kako joj svaki pojedinac može pomoći u očuvanju.

Ovog letnjeg raspusta smo za sve vas avanturiste i istraživače rezervisali datume Goranskih Eko Kampova, a družine Drugoljuba i Prirodoljuba vas pozivaju da doživite nezaboravno iskustvo i na najlepši način provedete svoj letnji raspust!

Naši kampovi traju 4 dana 3 noći, a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Datumi održavanja kampova su:

    • 22 – 25. jun – kamp “Drugoljub”, uzrast od 6 do 8 godina,
    • 26 – 29. jun – kamp “Prirodoljub” (tematski dani o biljkama, insektima, pticama, drveću), uzrast od 9 do 12 godina.

Kampove će voditi stručni saradnici i kamp lideri Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta.

Više informacija možete dobiti na:

Prijave za kampove su počele, možete se prijaviti putem linka GORANSKI EKO KAMPOVI.

Slične vesti: