Edukacija, Program za decu

Nagradni konkurs u kampanji “Produžimo život jelkama”

I ove godine će Pokret gorana Novog Sada u saradnji sa JKP “Gradsko zelenilo” i Gradskom upravom za zaštitu životne sredine voditi kampanju “Produžimo život jelkama”, za zaštitu jelki od bespravne seče pred božićne i novogodišnje praznike.

Dugogodišnji apel Pokret gorana Novog Sada protiv bespravne i nekontrolisane seče jelki, koja je u najvećoj meri izražena pred božićne i novogodišnje praznike, je urodio plodom. Saveti koje smo pružili proteklih godina doprineli su da se sve veći broj građana opredeli za kupovinu jelki sa busenom, na odgovarajući način ih neguje, a nakon praznika ih posadi u prostoru koji njima odgovara. Ukoliko poštuju  savete prodavaca i savete koje daje Pokret gorana u vezi pravog odabira jelki i nege tokom i nakon praznika, veoma su velike šanse da se jelka po povratku u prirodu primi. Ukoliko se građani iz bilo kog razloga ne opredele za jelku sa busenom, preporučujemo izradu božićno-novogodišnjih aranžmana, kupovinu sečenih jelki sa sertifikatom ili veštačkih jelki.

Grad Novi Sad će svakoj gradskoj obrazovnoj ustanovi pokloniti jelku sa busenom, a Pokret gorana će obezbediti obuku o izradi novogodišnjih aranžmana i ekoloških ukrasa za jelku pod nazivom “Mala škola aranžiranja cveća” i organizovati takmičenje u kićenju jelki i pripremi digitalnih priča svih prijavljenih škola.

Pozivamo vas da se pridružite kampanji “Produžimo život jelkama” prijavom putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFKvb-dumz0yd_3rEP-iovUf9ZilIVszt2kHUQ_cL2gAdY5Q/viewform

Svaka škola ima mogućnost da prijavi po troje učenika IV razreda koji će sa svojim učiteljem/icom učestvovati u virtuelnoj obuci “Mala škola aranžiranja cveća”, izradi ukrasa i digitalne priče, a kasnije i u takmičenju u kićenju jelki za koje pripremamo vredne nagrade.

Rok za prijavu za učešće ekipa je do 03. decembra 2021. godine.