Edukacija, Goranski Eko Kampovi, Program za decu, Program za mlade

Goranski Eko Kampovi – GEK

LETNJI RASPUST PRETVORITE U AVANTURU I DRUŽITE SE SA NAMA NA GORANSKIM EKO KAMPOVIMA!

Boravak u prirodi je važan za decu – škole u prirodi vaspitno deluju na decu, razvijaju njihovu samostalnost, sposobnost posmatranja, zapažanja i proučavanja prirodnih pojava i procesa, razvijaju njihovu radoznalost i smisao istraživanja. Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost, a svojom aktivnošću saznaje koliko je ista ta sredina koja je oko nas ugrožena, ko je ugrožava i kako da se angažuje u njenoj zaštiti i očuvanju.

Uneli smo male izmene, odredili datume tematskih Goranskih Eko Kampova i sada čekamo vas da odaberete da li ćete da budete drugoljub, drvoljub, cvetoljub, prirodoljub, buboljub ili pticoljub. Doživite nezaboravno iskustvo, letnju avanturu i na najlepši način provedite svoj letnji raspust!

Ovi kampovi su tematski kreirani sa ciljem da deca imaju prilike da kvalitetno provedu svoje slobodno vreme, da upoznaju i zavole prirodu, da se upoznaju sa prirodnim bogatstvima koja se nalaze u njihovom neposrednom okruženju. Najbitnije je da omogućavaju razvijanje pravilnog odnosa prema prirodi i saznanja o potrebama zaštite životne sredine.

Datumi održavanja kampova su:

  • 22 – 25. jun – Kamp “Drugoljub” – Putevima drugarstva (uzrast od 6 od 8 godina) POPUNJENO!
  • 25 – 28. jun – Kamp “Drvoljub” – Čarobni svet šume (uzrast od 9 od 12 godina)
  • 28. jun – 01. jul – Kamp “Cvetoljub” – Špajz u malom ritu (uzrast od 9 od 12 godina)
  • 14 – 17. avgust – Kamp “Pticoljub” – U šumi žbun, a u žbunu kljun (uzrast od 9 od 12 godina)
  • 17 – 20. avgust – Kamp “Prirodoljub” – Tinejdžerski kamp (uzrast od 13 od 16 godina)
  • 20 – 23. avgust – Kamp “Buboljub” – Laka krila, oklop tvrd (uzrast od 9 od 12 godina)

Naši kampovi traju 4 dana 3 noći, a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački (www.ekoloskicenatar.org), koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Prijave za kampove su počele, možete se prijaviti popunjavanjem linka PRIJAVNOG FORMULARA – GEK!

Više informacija možete dobiti na 021 881 027 ili 060 0451 788 ili nam pišite na office@pokretgorana.org.rs i pratite nas na našoj facebook stranici Goranski Eko Kampovi!