Edukacija, Goranski Eko Kampovi, Program za decu, Zaštita životne sredine

Goranski Eko Kampovi

LETNJI RASPUST PROVEDITE NA GORANSKIM EKO KAMPOVIMA

Boravak u prirodi je važan za decu – škole u prirodi vaspitno deluju na decu, razvijaju njihovu samostalnost, sposobnost posmatranja, zapažanja i proučavanja prirodnih pojava i procesa, razvijaju njihovu radoznalost i smisao istraživanja. Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost, a svojom aktivnošću saznaje koliko je ista ta sredina koja je oko nas ugrožena, ko je ugrožava i kako da se angažuje u njenoj zaštiti i očuvanju.

Ovog letnjeg raspusta smo za sve vas avanturiste i istraživače rezervisali datume tematskih Goranskih Eko Kampova i družine Drvoljuba, Cvetoljuba, Prirodoljuba, Buboljuba i Pticoljuba vas pozivaju da doživite nezaboravno iskustvo i da na najlepši način provedete svoj letnji raspust!

Ovi kampovi su tematski kreirani sa ciljem da deca imaju prilike da kvalitetno provedu svoje slobodno vreme, da upoznaju i zavole prirodu, da se upoznaju sa prirodnim bogatstvima koja se nalaze u njihovom neposrednom okruženju. Najbitnije je da omogućavaju razvijanje pravilnog odnosa prema prirodi i saznanja o potrebama zaštite životne sredine.

Datumi održavanja kampova su:
22 – 24. jun – Kamp “Drvoljub” – Čarobni svet šume (uzrast od 6 od 11 godina)
03 – 05. jul – Kamp “Cvetoljub” – Špajz u malom ritu (uzrast od 6 od 11 godina)
23 – 25. jul – Kamp “Prirodoljub” – Tinejdžerski kamp (uzrast od 12 od 15 godina)
20 – 22. avgust – Kamp “Buboljub” – Laka krila, oklop tvrd (uzrast od 6 od 11 godina)
22 – 24. avgust – Kamp “Pticoljub” – U šumi žbun, a u žbunu kljun (uzrast od 6 od 11 godina)

Naši kampovi traju 3 dana 2 noći, a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački (www.ekoloskicenatar.org), koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Prijave za kampove su počele, možete se prijaviti popunjavanjem linka PRIJAVNOG FORMULARA – GEK!

Više informacija možete dobiti na 021 451 788 ili 021 881 027 ili nam pišite na office@pokretgorana.org.rs