Edukacija, Energetska efikasnost, Program za mlade, Zaštita životne sredine

Obuka “Energetski agenti”

Organizator: Pokret gorana Novog Sada, u saradnji sa RES Fondacijom
Lokacija: Omladinski info centar “Infopolis” (Trg Slobode 3, Apolo centar – suteren, Novi Sad)
Datum: 26. i 27. oktobar 2019. godine (subota i nedelja)
Rok za prijavu: 20. oktobar do 17h

Ove godine smo pripremili jedinstvenu obuku za sve vas koji želite da saznate kako da postanete Energetski agenti.
Obuka je predviđena za mlade od 17 do 27 godina sa teritorije grada Novi Sad. Broj učesnika je ograničen. Obuka je besplatna (predavanja, materijal za rad, ishrana) dok učesnici pokrivaju troškove prevoza.

Kliknuti na link: Prijava za obuku “Energetski agenti”.

Cilj nam je da predočimo i istaknemo mogućnosti za bolje, kvalitetnije i održivo korišćenje izvora enegije i vode, a sve u cilju smanjenja ekološkog otiska, smanjenja posledica klimatskih promena, boljeg i odgovornijeg postupanja unutar životne sredine i povećanje doprinosa aktivnijoj zaštiti. Takođe, mladi koji prođu kroz obuku postaju promoteri energetske efikasnosti i obnovljvih izvora energije.

Učesnici/e obuke će od strane eksperata iz RES Fondacije imati prilike da se upoznaju sa osnovnim aspektima vezanim za potrošnju energije u jednom domaćinstvu kao i mogućnosti smanjenja te potrošnje. Učesnici/e obuke i eksperti će vršiti kreiranje upitnika za prikupljanje neophodnih podataka kao i analizu sakupljenih podataka. Učesnici/e obuke i eksperti će vršiti prikupljanje podataka o energetskoj efikasnosti objekata i potrošnji unutar jednog domaćinstva, tokom oktobra i novembra meseca.

Projekat “Energetski agenti” je podržao Grad Novi Sad, Gradska uprava za sport i omladinu, Kancelarija za mlade.

Ovom prilikom pozivamo i domaćinstva sa teritorije grada Novog Sada da se prijave ukoliko žele da učestvuju u istraživanju. Neophodno je da u okviru domaćinstvu imate bar jednu mladu osobu od 15 do 30 godina. Domaćinstva koja budu učestvovala u istraživanju na poklon dobijaju LED sijalicu i dihtung traku za prozore, kao i edukativni materijal. Prijave za domaćinstva se vrše putem telefona 021 451 788 ili 060 0451 788 (Sonja) ili 060 0523 865 (Đurđica).

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije slobodno nam pišite na office@pokretgorana.org.rs ili nas pozovite na 060 0451 788 (Sonja) ili 060 0523 865 (Đurđica).