Edukacija, Goranski Eko Kampovi, Program za decu, Zaštita životne sredine

Mali istraživači – prirodoljubi, drvoljubi, medoljubi

Sa početkom letnjeg raspusta započeli smo našu letnju avanturu, naše Goranske Eko Kampove. Kreativno, poučno, naučno, istraživački, drugarski su se proveli naši učesnici na našim Goranskim Eko Kampovima. Imali smo veliku čast da se sa nama i ovog leta druže prošlogodišnji učesnici koji su poveli svoje drugare.

Prirodoljub – tinejdžerski kamp: letnji kamp koji je održan od 11. do 13. avgusta. Tokom tri dana, tinejdžeri su boravili u prirodi, uživali u kulturno-istorijskim vrednostima koje pružaju Sremski Karlovci, vožnji katamaranom, druženju. Kraz druženje i igru sa vršnjacima polaznici kampa su imali prilike da se upoznaju sa osnovnim elementima preživljavanja u prirodi, određenim grupama životinja i biljaka, ekosistemima i odnosima koji vladaju unutar jedne životne zajednice.

Drvoljub – Čarobni svet šume: letnji kamp koji je održan od 24. do 26. avgusta. Tokom tri dana Drvoljubi su u ovoj nesvakidašnjoj avanturi zajedno zavirili u čarobni svet šume NP “Fruške gore”, Dvorske bašte, SRP “Koviljsko-petrovaradisnki rit”, kroz razne aktivnosti. Istraživali su različite tipove staništa i njihove stanovnike. Upoznali su se sa drvenastim i zeljastim vrstama našeg područja.

Medoljub – Medeni put pčelice: treći letnji kamp smo pretvorili u nekoliko radionica kako bi se sa pčelama i njihovim životom upoznalo što više dece. Deca se upoznaju sa načinom života pčela, uloge u pčelinjim zajednicama, čime se pčele hrane, kako nastaje med i koja je njihova uloga u prirodi.

Tokom svih ovih kampova i radionica smo najviše vremena proveli u prirodi, osluškivali je i uživali u njenim lepotama. Naše avanture su se upotpunile sa novim drugarstvima, zabavom, novim saznanjima i kvalitetnim vremenom.
Sve ove vrednosti, pored roditelja, prepoznala je i Gradska uprava za zaštitu životne sredine koja nas je podržala kroz projekat “Goranska eko avantura”.