Edukacija, Goranski Eko Kampovi, Program za decu, Zaštita životne sredine

Mali istraživači – pticoljubi, buboljubi i cvetoljubi

Sa početkom letnjeg raspusta započeli smo našu letnju avanturu, naše Goranske Eko Kampove. Kreativno, poučno, naučno, istraživački, drugarski su se proveli naši učesnici na prva tri Goranska Eko Kampa. Imali smo veliku čast da se sa nama i ovog leta druže prošlogodišnji učesnici koji su poveli svoje drugare.

Pticoljub – U šumi žbun, a u žbunu kljun: prvi letnji kamp koji je održan od 19. do 21. juna. Naši pticoljubi su imali tri avanturistička dana gde su imali prilike da upoznaju Sremske Karlovce i pernate stanovnike ovog mesta, saznaju koje su to gradske, a koje ptice močvarice, šta se to krije u Dvorskoj bašti i na Stražilovu, naprave svoju zbirku pera i gnezda za ptice i da uživaju u vožnji katamaranom.

Buboljub – Laka krila, oklop tvrd: drugi letnji kamp koji je održan od 1. do 3. jula. Buboljubi su saznali interesantne činjenice o insektima, kako da ih pravilno uhvatimo i da ih kasnije vratimo u prirodu, kako da odgaje svog leptira, napravili su svoj insektarijum i uživali u prirodi SRP “Koviljsko-petrovradinski rit” i NP “Fruška gora”.

Cvetoljub – Špajz u malom ritu: treći letnji kamp koji je održan od 17. do 19. jula. Na jednom mestu smo okupili i saznali sve o herbarijumu, lekovitim i jestivim biljkama, koje su to dekorativne biljke, napravili smo herbarijume i mnoštvo novih recepata poneli kući. Družili smo se i zabavljali i proveli tri dana u prirodi.

Tokom svih ovih kampova smo najviše vremena proveli u prirodi, osluškivali je i uživali u njenim lepotama. Naše avanture su se upotpunile sa novim drugarstvima, zabavom, novim saznanjima i kvalitetnim vremenom.
Sve ove vrednosti, pored roditelja, prepoznala je i Gradska uprava za zaštitu životne sredine koja nas je podržala kroz projekat “Goranska eko avantura”.

Avanturu dalje nastavljamo na sledeća tri kampa koja smo pripremili za vas:

  • Medoljub – Medeni put pčelice (11-13. avgust)
  • Prirodoljub – Tinejdžerski kamp (11-13. avgust; za uzrast od 12 do 15 godina)
  • Drvoljub – Čarobni svet šume (24-26. avgust)