Edukacija, Goranski Eko Kampovi, Program za decu, Zaštita životne sredine

Cvetoljub, Medoljub i Drvoljub

🌺 Cvetoljub 🌺

Špajz u malom rituGoranski Eko Kamp za koji smo rezervisali datum od 17. do 19. jula. Osim mnogih pustolovina u prirodi, cvetoljubi će moći da saznaju koje biljke mogu istovremeno biti i jestive i lekovite, kako ih ubrati, pripremiti, probati i dugo ih koristiti. Napraviće sami svoj herbar, čaj, med, palačinku, kozmetiku i mnogo drugih korisnih stvari za špajz.

🍯 Medoljub 🍯

Medeni put pčelice – Goranski Eko Kamp održava se od 11. do 13. avgusta. Deca će upoznati način života pčela, uloge u pčelinjim zajednicama, čime se pčele hrane, kako nastaje med i koja je njihova uloga u prirodi. Obići će nekoliko pčelara, videće kako izgledaju košnice i pčelarska oprema.

🌳 Drvoljub 🌳

Čarobni svet šume – održaće se od 24. do 26. avgusta. U ovoj nesvakidašnjoj avanturi će učesnici zajedno zaviriti u čarobni svet šume Fruške gore kroz razne aktivnosti. Istraživaće različite tipove staništa i njihove stanovnike. Upoznaće se sa drvenastim i zeljastim vrstama našeg područja, a neke će čak i probati. Otkriće koja su to osnovna pravila tokom boravka u prirodi. Drvoljubi će doživeti ovo nezaboravno iskustvo i vratiti se sa kampa zajedno sa drugarima i događajima koje će dugo pamtiti.

Naši kampovi traju 3 dana i 2 noći, a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački (www.ekoloskicenatar.org), koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Prijave za kampove su počele, možete se prijaviti popunjavanjem PRIJAVNOG FORMULARA – GEK!

Više informacija možete dobiti na 021 451 788, 060 0523 865 ili nam pišite na office@pokretgorana.org.rs