Edukacija, Goranski Eko Kampovi, Program za decu

Goranski Eko Kamp

Tri Goranska Eko Kampa za decu različitog uzrasta organizovaće se i ovog leta u Sremskim Karlovcima. Deca će, učešćem u kreativnim i ekološkim radionicama, druženju i rekreaciji, imati priliku da, kroz praktičan rad, na zanimljiv način uče o prirodnim vrednostima Nacionalnog parka “Fruška gora” i Specijalnog rezervata prirode “Koviljsko-petrovaradinski rit”. Polaznici će osim toga upoznati vrednosti Sremskih Karlovaca, proširiti znanje u oblasti očuvanja životne sredine, istraživati obale Dunava i živi svet Fruške gore i još mnogo toga.

Pokret gorana Novog Sada organizuje kamp već 20 godina, nekada se održavao na Fruškoj gori, u odmaralištu “Testera”, a od pre pet godina je u Sremskim Karlovcima.

Sremski Karlovci, grad koji se nalazi u netaknutoj prirodi između Dunava i Petrovaradinskog rita s jedne strane i Nacionalnog parka s druge, što je veoma važno za naše aktivnosti jer tu deca mogu da nauče sve ono što je u školi veoma teško naučiti bez praktičnog rada i bez dodira s prirodom

U peridu od 02. do 08. jula održaće se naš GEK, a učesnici kampa će biti smešteni u “Ekološkom centru Radulovački”, koji ima ekološke karakteristike, te samim boravkom u centru deca mogu naučiti mnogo o energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije, ekološkim principima i još mnogo toga.

Dodatne informacije se mogu dobiti pozivanjem na broj 021 451 788 ili na pišite na office@pokretgorana.org.rs