Edukacija, Program za mlade, Urbano zelenilo

Zelena strana grada

Napredna obuka za eko edukatore.

Pokret gorana Novog Sada organizuje naprednu obuku za eko edukatorod 16. septembra do 18. septembra 2016. godine u Novom Sadu, sa ciljem unapređenja kompetencija 20 mladih koji već imaju određen nivo znanja i iskustva ili su i prethodne dve godine osnaživani i praktično osposobljeni da vode edukativne programe upoznavanja novosadskih parkova na mladima prijemčiv način.

Obuka se realizuje u okviru projekta “Upoznaj zelenu stranu Novog Sada” sa ciljem da se obogate i unaprede programi neformalnog obrazovanja za mlade potrebnih za aktivno uključivanje mladih u društvo, zapošljavanje i dalje obrazovanje, kroz kvalitetne programe neformalnog obrazovanja i omladinskog rada koji prate potrebe mladih. Već treću godinu zaredom projekte “Zelena strana grada” podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu, a realizuje Pokret gorana Novog Sada uz stručnu pomoć JKP “Gradsko zelenilo” i u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada.

Na naprednu obuku “Zelena strana grada” mogu da se prijave mlade osobe od 18 do 30 godina koji žive/borave na teritoriji Grada Novog Sada i zainteresovani su da steknu znanja i veštine potrebne da vode i animiraju grupe mladih (prvenstveno srednjoškolce i studente), koji organizovano posećuju parkove Novog Sada i koji ispunjavaju bar jedan od sledećih uslova:

  • imaju određena znanja o novosadskim parkovima
  • prošli su osnovnu obuku za Eko edukatore u protekle dve godine
  • licencirani su turistički vodiči kod Ministarstva turizma.

Obuka će učesnicima omogućiti da unaprede znanja i veštine iz oblasti: prirodne i kulturne vrednosti parkova Novog Sada, vođenje grupe mladih i metode rada sa mladima, timskog rada, tehnike animacije u turizmu. Sva iskustva i znanja koje polaznici obuke steknu moći će da ih praktično primene kroz kreiranje i realizaciju edukativnih progama pod nazivom “Upoznaj zelenu stranu Novog Sada” u pet parkova Novog Sada u kojima će voditi grupe mladih (studenata Univerziteta u Novom Sadu). 

Rok za prijavu je 11. septembar , a formular za prijavu se može skinuti sa linka: Obuka za eko edukatore – aplikacioni formular. Obuka je celodnevna i obavezno je prisustvo sva tri dana. Svi učesnici će nakon selekcije dobiti detaljan plan obuke, a tokom trajanja obuke učesnicima je obezbeđen ručak i osveženje, a nakon obuke svi učesnici će dobiti i sertifikat. Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas u kancelariji na 021 451 788 ili nam pišite na office@pokretgorana.org.rs